Різці: різці токарні, різці по металу, різці гост

Виробництво різці

Різці – це основні інструменти, що застосовуються при роботі на токарних, стругальних і довбальних верстатах при металообробці, а також на деревообробних та інших виробництвах. Найбільш популярними є різці по металу.

Різці токарні є найбільш поширеним інструментом, вони застосовуються для обробки площин, циліндричних поверхонь і фасонних поверхонь, для нарізування різьблення і т. д.

Різці гост складаються з робочої частини – головки, а також стрижня, службовця для закріплення різця в різцетримачі. Передньою поверхнею різця називають поверхню, по якій сходить стружка. Задніми (головної та допоміжної) називають поверхні, звернені до оброблюваної деталі.

Головна ріжуча кромка виконує основну роботу різання. Вона утворюється перетином передньої і головної задньої поверхонь різця. Допоміжна ріжуча кромка утворюється перетином передньої і допоміжної задньої поверхонь. Вершиною різця є місце перетину головної та допоміжної різальних крайок.

Для визначення кутів різця встановлені поняття: площина різання і основна площину. Площиною різання називають площину, дотичну до поверхні різання і що проходить через головну ріжучу кромку різця. Основною площиною називають площину, паралельну напрямку поздовжньої і поперечної подач; вона збігається з нижньою опорною поверхнею різця.

Купити різці, дізнатися різець ціна, а також купити калібри шліцьові, калібри різьбові, калібри гладкі, ріжучий інструмент та інший спецінструмент Ви зможете придбати в компанії «ТехноПрогресс» в Україні і зробити замовлення в наступні країни: Росія, Білорусія, Казахстан, Польща, Молдова, Словаччина, Румунія, Болгарія, Чехія.